Van het veld

Rechtstreeks van onze eigen boerderij

Weet dat het vlees op je bord met het volste respect is behandeld. Zelfs het voedsel voor de runderen kweken we hier. Koop je bij ons, dan koop je bewust en steun je de korte keten. Van het veld naar je bord!

Op en top vers

De cirkel is rond, want bij Neerkouter maken we veel zelf. Van het voedsel dat onze runderen eten tot het huisbereid vlees dat op je bord belandt. Ons Belgisch witblauw rundsvlees is dus echt helemaal van eigen kweek!

“We willen eerlijke handel, zodat jij én wij op beide oren kunnen slapen”

Jurgen

Een goede behandeling van ons vee is topprioriteit.

Om je een voorbeeld te geven, de runderen genieten zo veel als mogelijk van de frisse buitenlucht. Vanaf april tot oktober kan je de koeien vaak op de wei vinden. En in onze moderne stallen lopen de koeien los in vers stro. Ze kunnen hun lijf schoonmaken met een massageborstel. Bovendien krijgen ze ruimte en alles wat ze nodig hebben. Goed voor het welbevinden van de dieren!

Gezondheid monitoren van de runderen

Natuurlijk controleren we regelmatig of alles goed verloopt. We wandelen vaak rond én gebruiken een hoogtechnologische gezondheidsmonitor. Daardoor weten we continu hoe het met de gezondheid van onze koeien is gesteld. Oorsensoren registreren de bewegingen, temperatuur en het slaap- en eetritme eetritme van de koe. En ook via camerabewaking spelen we kort op de bal. 

Zelfvoorzienend waar het kan

De energie die onze zonnepanelen én windmolen opwekken gebruiken we zowel voor de boerderij als de beenhouwerij. Zo zijn we voor een groot deel zelfvoorzienend op vlak van energie. Dankzij de windmolen kan er dag en nacht energie geproduceerd worden. En er is meer. Gras, maïs en gerst verbouwen we zélf en voederen we het hele jaar door aan onze runderen. Zo kunnen we controleren wat ze te eten krijgen. We willen eerlijke handel en een goede behandeling van ons vee. Zodat jij én wij op beide oren kunnen slapen.

En dat gebeurt allemaal op 1 plek: onze boerderij in Sint-Niklaas! 

Waarom kiezen voor hoevevlees

  • Ga voor pure kwaliteit
  • Natuurlijke voeding voor ons vee
  • 100% eigen gekweekt én huisbereid vlees
  • Respectvolle behandeling voor de runderen
  • Koeien grazen van april tot oktober vaak in de wei