Over ons

Familiebedrijf pur sang

Generaties lang al wordt er aan landbouw gedaan op deze plek. Vierdegeneratieboer Jurgen en Evelien vonden elkaar als levenspartners én zetten samen hun schouders onder de boerderij én slagerij. Zou er opvolging komen met zoon Cis en dochter Nell?

Boer in zijn hart, beenhouwer met zijn verstand

“Als boer word je geboren. Mijn ouders waren ook landbouwers, en ik vond het van jongs af aan heel normaal om te helpen”, zegt gediplomeerd slager Jurgen. “Toen ik 12 jaar was, bevond ik me dagelijks al tussen de koeien, daar kon ik mijn rust vinden. Geen uur is te vroeg of te laat: op de boerderij werken is gewoon evident. Het is prachtig dat we dit met de hele familie kunnen beleven.”

De familie, dat is zijn vrouw Evelien, kinderen en uiteraard Jurgens ouders. Evelien leerde Jurgen kennen bij een vorige slager waar ze samenwerkten. “En in 2016 beslisten we om samen voor de hoeveslagerij te gaan”, vertelt ze. “Onze passie is kwalitatief hoevevlees van eigen kweek. Het loont de moeite, want zo wéét je wat je eet.”

Bewuste keuze

De boerderij is emotioneel belangrijk voor Jurgen. “Het is een belangrijk deel van de slagerij. Zo behouden we een korte keten en kan je bewust kopen. Voor mezelf weet ik dat dit het juiste is: ik kan met de hand op het hart zeggen dat we gezond en vers vlees aanbieden. Een steak is hier echt helemaal eigen kweek: vanaf de geboorte tot het in de winkel ligt!”

Vriendelijkste marktkramer

“Uiteraard doen we er alles aan om kwaliteitscontroles en -certificaten te behalen. Ons Groene Smiley-certificaat betekent dat er een volledige controle op het voedingssysteem gebeurde en is goedgekeurd”, legt Evelien uit. “En in 2021 verkozen marktgangers ons tot De Vriendelijkste Marktkramer in Sint-Niklaas. Een héél fijne erkenning, want we streven naar een hoge klantentevredenheid!”